Den kristna trons budskap är goda nyheter. Här är en kort sammanfattning:

• Gud skapade oss till att leva i gemenskap med honom och till att njuta av hans fullkomliga godhet, vishet, rättvisa, sanning och skönhet. Men vi har inte varit nöjda med vad Gud har att ge utan har sökt tillfredsställelse i andra saker. Tyvärr älskar vi allt detta andra mer än vi älskar Gud (Rom. 1:25). Detta förkastande av Gud kallar Bibeln för ”synd”.

• Guds fullkomliga kärlek och rättvisa innebär att han inte bara kan ignorera synden – det vore varken kärleksfullt eller rättvist. Istället kommer vi att dömas (Heb. 9:27) och Guds rättfärdiga straff för synden är döden (Rom. 6:23) och helvetet (2 Tess. 1:9).

• Men, ”så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att den som tror på honom inte skall gå förlorad utan ha evigt liv” (Joh. 3:16). De goda nyheterna är att Jesus Kristus dog på korset för att ta itu med Guds rättvisa fördömelse. Jesus (skaparen själv i mänsklig form – Kol. 1:19-20) dog i vårt ställe (1 Petr. 3:18) och tog själv på sig det straff vi förtjänat.

• Gud uppväckte sedan Jesus från de döda. Jesu uppståndelse är det avgörande beviset för att Gud Fadern accepterade Jesu offerdöd i människors ställe (Apg. 2:32).

• Om vi vänder oss bort från vår synd, sätter vår tillit till Jesus och strävar efter att lyda honom, kommer vi inte längre att vara på väg mot helvetet, utan mot himlen (Apg. 3:19; Joh. 3:36; Hebr. 5:9). Vi kan åter igen njuta av den relation som tillfredsställer oss på ett unikt sätt och för vilken vi är skapade.

• Vi förtjänar inte denna fantastiska räddning och vi kan inte på något sätt köpa den (Ef. 2:8-9). Allt vi kan göra är att tacksamt ta emot vad Gud har gjort för oss.

Om du vill lära dig mer om detta goda budskap och vad det betyder för dig kan du kontakta oss eller anmäla dig till en Upptäckten-kurs.

Ovanstående är hämtat från Ledarhandboken till Upptäckten – Vad är kristen tro?